Έως τις 28/04/2024

Ιστορικός αγώνας τρεξίματος

Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των διοργανωτών. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην οργανωτική ομάδα.

Ο πρώτος αγώνας ανωμάλου δρόμου “Ρέτζακας Trail Run & Hike” θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 στην Ημιορεινή περιοχή Πλοκαμιανών, Βάθης & Τζιτζιφιάς.

Θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι θέλουν να διανύσουν την διαδρομή με τρέξιμο, δυναμικό βάδισμα ή και πιο χαλαρή πεζοπορία αφού θα υπάρχουν δυο διαφορετικές εκκινήσεις.

• Στις 10:30 π.μ. θα δοθεί εκκίνηση στο Ρέτζακας Trail Run 8Km: Αγώνας με χρονομέτρηση (μόνο

για Ενήλικες)

• Στις 10:35 π.μ. θα δοθεί εκκίνηση στο Ρέτζακας Trail Hike 8Km: Πεζοπορία χωρίς χρονομέτρηση

 1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

• Για το TRAIL RUN (αγώνας με ηλεκτρονική χρονομέτρηση) δικαίωμα συμμετοχής έχουν

ενήλικοι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 ετών και άνω

• για το TRAIL HIKE (περίπατος χωρίς ηλεκτρονική χρονομέτρηση) μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά (Παιδιά 15-17 με υπεύθυνη δήλωση γονέα ενώ παιδιά κάτω των 15 με υπεύθυνη δήλωση ΚΑΙ με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα).

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να είναι καλά στην υγεία τους, Ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα και υποχρεούται να συμπληρώσει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής εγγραφής.

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ επιτρέπονται αλλά πρέπει να είναι υπό συνεχή επιτήρηση και ευθύνη του αφεντικού του. Πρέπει να είναι δεμένα ή να κινούνται με λουρί διότι υπάρχουν σημεία στην διαδρομή όπου βόσκουν αιγοπρόβατα.

Επίσης για την συμμετοχή στην διοργάνωση θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19 που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο.

 1. ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Το κόστος συμμέτοχης για το Ρέτζακας Trail Run ορίζεται στα 12€ και για το Ρέτζακας Trail Hike ορίζεται στα 10€ και η πληρωμή του αντίτιμου συμμέτοχης μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ηλεκτρονικά είτε κατά την παραλαβή των πακέτων. Επιστροφή χρημάτων από την ηλεκτρονική πληρωμή αλλά και στην επιτόπου πληρωμή δεν γίνεται για οποιονδήποτε λόγο. Παραλαβή των πακέτων συμμέτοχης θα μπορεί να γίνει την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα την ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 – 08:30 με 10:00 στην Γραμματεία όπου θα υπάρχει στο σημείο Εκκίνησης- Τερματισμού

 1. ΠΑΡΟΧΕΣ

Η διοργάνωση του αγώνα θα παρέχει στους αθλητές:

• Φάκελος με τον αριθμό συμμετοχής με 4 παραμάνες, (+ chip χρονομέτρησης για το Trail Run)

• Αναμνηστικό μπλουζάκι (Τεχνικό μπλουζάκι για το Trail Run)

• Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό)

• Υδροδοσία σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής

• Υγειονομική κάλυψη

• Τροφοδοσία, Υδροδοσία, Κέρασμα μετά τον αγώνα

• Φωτογραφικό υλικό

 1. ΣΤΑΘΜΟΣ ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχει 1 διπλό σημείο τροφοδοσίας με νερό όπου δρομείς και περιπατητές θα το συναντήσουν στο 2,8ο Χλμ. και στο 6ο Χλμ. της διαδρομής. Θα σας δίνονται μπουκαλάκια με νερό όπου μπορείτε να τα καταναλώνετε επιτόπου και τα απορρίπτετε σε κάδο ή σακούλες εντός των ορίων του σταθμού τροφοδοσίας. Θα μπορέσετε επίσης να κρατάτε μαζί σας το μπουκαλάκι στο υπόλοιπο της διαδρομής μέχρι τον τερματισμό ή κάποιο άλλο σημείο με κάδο ώστε θα απορριφθεί όπως πρέπει. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά το πέταγμα των μπουκαλιών σε οποιοδήποτε σημείο εκτός κάδων ή στην φύση. Παρακαλούμε να σεβαστείτε το φυσικό περιβάλλον. Θα υπάρχει και ένα φυσικό σημείο υδροδοσίας που είναι ο ίδιος ο καταρράκτης Ρέτζακας στο 4,45ο Χλμ. της διαδρομής που είναι και το υψηλότερο σημείο. Επίσης στον τερματισμό της διαδρομής θα υπάρχει νερό, μπανάνες όπως και διάφορα προϊόντα για αναπλήρωση ενέργειας.

 1. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ

Οι κατηγορίες θα είναι:

• Γενική Κατηγορία Ανδρών (3 πρώτες θέσεις)

• Γενική Κατηγορία Γυναικών (3 πρώτες θέσεις)

Οι νικητές των παραπάνω κατηγοριών θα βραβευτούν με μοναδικά αναμνηστικά & δώρα μεγάλης

αξίας.

 1. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για την επαρκή σηματοδότηση της διαδρομής με βελάκια, ταινίες έργου και σχοινιά που θα υποδεικνύουν την σωστή πορεία του κάθε δρομέα και περιπατητή. Σε αρκετά σημεία του αγώνα θα υπάρχουν και εθελοντές όπου θα καθοδηγούν προς την σωστή πορεία. Επίσης θα υπάρχει χιλιομετρική σήμανση όπως και προειδοποιητικές σημάνσεις (επικινδυνότητα, ανάβαση, κατάβαση, κλίσεις, λάσπες).

 1. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές. Συνίσταται η χρήση υποδημάτων τύπου trail – running λόγω του ανωμάλου εδάφους. Επιτρέπεται και η χρήση μπατόν από τους συμμετέχοντες περιπατητές της διοργάνωσης. Η χρήση γαντιών, αντιανεμικών, ισοθερμικών είναι στην ευχέρεια του κάθε συμμετέχοντα και θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες την ημέρα της διοργάνωσης.

 1. ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ (ΓΙΑ ΤΟ TRAIL RUN)

Η συντόμευση (κόψιμο ) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά την σήμανση της διαδρομής.

 1. ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Για τον αγώνα Ρέτζακας Trail Run (με ηλεκτρονική χρονομέτρηση) υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ώρες (έγκυρες χρονομετρήσεις έως τις 12:30). Για την πεζοπορία Ρέτζακας Trail Hike (χωρίς χρονομέτρηση) χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 3,5 ώρες (ολοκλήρωση πεζοπορίας έως 14:05 μ.μ.). Θα υπάρχει “σκούπα” από άτομα της διοργάνωσης όπου θα συνοδεύουν τους τελευταίους δρομείς και περιπατητές ώστε να μην παραμείνει κανείς μόνος στην διαδρομή.

 1. ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ

Σημείο ελέγχου και υποχρεωτικής διέλευσης (Για το TRAIL RUN μόνο) θα είναι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής (στο 4,45ο Χλμ.) με πέρασμα από τον καταρράκτη Ρέτζακα. Εκεί θα υπάρχει άτομο της διοργάνωσης όπου θα σημειώνει τον ατομικό αριθμό συμμέτοχης του κάθε αθλητή (bib) ως επιβεβαίωση ότι ο αθλητής είχε διέλευση από το σημείο. Όποιος δρομέας τερματίσει αλλά δεν έχει πέρασμα από το σημείο ελέγχου, ο τερματισμός θεωρείται ΑΚΥΡΟΣ. Οι συμμετέχοντες περιπατητές (για το TRAIL HIKE) δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέβουν μέχρι το σημείο ελέγχου στον καταρράκτη

 1. ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.

 1. ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Σκοπός μας είναι η προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος, οπότε απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά (σπρώξιμο, βιαιοπραγία, ρατσισμός, κλπ.).

 1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ

Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Η Διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για ευνόητους λόγους. Είναι στην ευχέρεια του καθενός αθλητή να πραγματοποιήσει σε κάποια άλλη χρονική στιγμή ατομικό συμβόλαιο ασφάλισης ζωής, που να καλύπτει -εφόσον είναι εφικτό- και την περίπτωση ατυχήματος υπό τις συνθήκες διεξαγωγής ενός αγώνα αντοχής σε ορεινό πεδίο. Για ότι δεν προβλέπεται στον κανονισμό η διοργάνωση θα αποφασίζει επιτόπου. Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα προϋποθέτει πλήρη αποδοχή των παραπάνω κανονισμών. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν θα πρέπει να κατανοούν ότι κινούνται σε ορεινό, χωμάτινο και δύσβατο, μερικές φορές έδαφος και θα είναι εκτεθειμένοι στις εκάστοτε καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν τη συγκεκριμένη ημέρα του αγώνα. Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος